Social

#europeni #romani #gunoaie #reciclare #gunoi

Romania, pe penultimul loc la reciclarea gunoaielor

Romanii recicleaza doar 1% din gunoiul pe care il produc, restul ajungand la groapa de gunoi. La acest capitol tara noastra se afla pe penultimul loc in clasamentul realizat de Eurostat , oficiul statistic al Uniunii Europene.

Din cifrele Eurostat rezulta ca fiecare european genereaza in medie o jumatate de tona de deseuri municipale, dintre care insa doar 40% sunt reciclate sau compostate. In 2007 de exemplu locuitorii celor 27 de tari ale Uniunii Europene au generat, in medie, cate 522 de kilograme de deseuri municipale, recordul cantitativ fiind detinut de danezi, cu 801 kilograme de deseuri pe cap de locuitor. La polul opus s-au aflat cehii, care au produs doar 294 kilograme de gunoaie pe persoana.

La capitolul volum de deseuri municipale produs tara noastra se afla in partea inferioara a "clasamentului" european, cu volume mai mici de 400 de kilograme pe persoana, aflandu-se in zona cu Letonia, Polonia, Slovacia si Republica Ceha .

In ce priveste reciclarea deseurilor, cele mai performante tari sunt Germania, Belgia si Suedia. Clasamentul Eurostat a aratat ca in tara noastra aproape toate deseurile (99%) au ajuns la gropile de gunoi. Mai rau decat noi stau doar bulgarii care nu au reciclat deloc deseurile municipale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea