Social

#studiu #cancer #romania #europa #deces cancer #cancer col uterin

Romania, pe locul 1 in Europa la decesele cauzate de cancerul de col uterin

Romania are cea mai mare rata din Europa la decesele provocate de cancerul de cod uterin, intrucat femeile refuza sa fie vaccinate, a declarat prof dr. Necdet Uskent, de la Anadolu Medical Center din Istanbul, unde sunt tratati anual 1.500 de romani.

Conform datelor statistice, romancele isi fac rar investigatii medicale si refuza vaccinarea impotriva cancerului de col uterin, desi acest tip de cancer este singurul care poate fi prevenit. Din aceasta cauza apar atat de multe decese prin cancer de col uterin, informeaza adevarul.ro.

"Din pacate, Romania are cea mai mare rata a deceselor prin cancer de col uterin din Europa. Este paradoxal: sa avem solutii pentru prevenirea maladiei si sa nu fie folosite. Cancerul de col uterin este unul dintre cele mai grele tipuri, daca se raspandeste. Autoritatile trebuie sa promoveze mai mult vaccinarea", a mai spus medicul turc.

Sursa foto: cancan.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea