Social

#catastrofa #romania #cutremur #seism

Romania nu va avea de infruntat un seism major in urmatorii trei ani

Romania nu este amenintata de un cutremur puternic, titreaza Realitatea TV. Conform Institutului roman pentru Fizica pamantului, in tara noastra nu se va produce un astfel de seism in urmatorii trei ani, insa in cazul in care un astfel de eveniment ar aparea specialistii ar putea emite o alerta cu cel mult 20 de secunde inainte.

Seismologii romani sunt de parere ca in tara noastra cutremurele de magnitudine mare, adica de peste 7 grade pe scara Richter, se produc o data la 30 - 40 de ani. Directorul Institutului de Fizica Pamantului, Gheorghe Marmureanu , a declarat astazi pentru Realitatea TV ca in Romania, "nu se pune problema unui cutremur important in urmatorii trei ani, fapt care nu inseamna ca, dupa 2012, se va produce un seism catastrofal".

Potivit sefului seismologilor, un cutremur puternic nu ii va lua prin surprindere pe reprezentantii statului pentru ca, in cazul producerii unui seism de magnitudine mare, institutiile cheie din tara sunt conectate la sistemul de urgenta al Institutului pentru fizica pamantului si pot lua masuri in timp real pentru a evita posibilele catastrofe.

Specialistii in seismologie au mentionat faptul ca ultimele trei seisme majore despre care exista informatii s-au produs in anii 1908, 1940 si 1977. Specialistii atrag insa atentia asupra faptului ca in cazul unui seism puternic foarte multe cladiri din Capitala, dar si din tara, ar fi in pericol sa se prabuseasca. Din acest punct de vedere, se spune ca Bucurestiul este recunoscut ca fiind capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea