Social

#covid # pacienti coronavirus #coronavirus #ati #romania

Romania NU mai face fata bolnavilor de Covid! Pacientii, trimisi in strainatate

Romania se confrunta cu cea mai dramatica situatie de la inceputul pandemiei. Sistemul sanitar se afla in colaps, iar spitalele nu mai fac fata bolnavilor.

 

Ungaria a anuntat ca este gata sa preia bolnavi critici COVID-19, dupa ce in tara nu mai este niciun loc liber in sectiile de Terapie Intensiva de trei zile. 

Sute de bolnavi de Covid vor fi trimisi in Ungaria in doar cateva ore, potrivit realitatea.net. Acestia vor fi transportati cu ambulantele, intr-un spital aflat aproape de granita cu Romania.

Pacientii urmeaza sa fie tratati atat de cadre medicale detasate din Romania, cat si de personalul din Ungaria.

Prin acceptarea acestui prim ajutor venit din strainatate, Romania recunoaște ca suntem intr-o criza sanitara extrem de grea.

”Ministrul de externe Peter Szijjarto a oferit sprijin din partea Ungariei pentru tratarea pacientilor cu coronavirus, intr-o scrisoare transmisa in weekend”, a anuntat Ministerul Afacerilor Externe de la Budapesta.

Romania a inceput deja discutiile cu autoritatile din Ungaria in vederea transferarii unor pacienti gravi COVID-19 in tara vecina pentru tratament. Ministerul ungar de Externe a anuntat de acum doua saptamani ca ofera ajutor, in momentul in care numarul infectarilor urca alarmant la noi in tara, din cauza transmiterii masive in comunitate a tulpinii Delta, scrie realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea