Social

Romania nu are nici un plan de retragere a trupelor din Irak

Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri, la intoarcerea din Coreea de Sud, ca Romania nu are nici un plan de retragere a trupelor din Irak. Vizita presedintelui a fost un prilej pentru a discuta cu oficialitatile coreene participarea in zone comune de conflict. Seful statului a avut intrevederi cu omologul sau corean, Roh Moo-Hyun , cu presedintele Adunarii Nationale si cu alti membri ai guvernului de la Seul. "In cadrul acestor intrevederi, au fost abordate aspecte de politica externa , referitoare atat la situatia din Balcanii de Vest, din Marea Neagra si din Peninsula Coreeana, cat si la colaborarea romano-coreeana, alaturi de ceilalti aliati, in Irak. Punctul de vedere impartasit de sefii celor doua state a vizat o continuare a prezentei in Irak, sub mandat ONU. A fost exclusa o retragere unilaterala de pe teritoriul irakian, in afara intelegerii cu aliatii sau a unei solicitari exprese din partea autoritatilor legitime de la Bagdad", a declarat Traian Basescu.

Presedintele a salutat pozitia Coreei care sustine initiativa Romaniei de adoptare a unei rezolutii legate de cooperarea dintre organizatiile regionale si Consiliul de Securitate al ONU, a carui presedintie este detinuta de tara noastra.
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.