Social

Romania membra NATO

Premierul Adrian Nastase a depus, luni, la Washington, instrumentele de aderare a Romaniei la Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord /NATO/, in cadrul unei ceremonii prezidate de secretarul de stat al SUA, Colin Powell .

Cu acelasi prilej au depus instrumentele de aderare si premierii celorlalte sase tari invitate sa adere la Alianta - Bulgaria, Estonia , Letonia, Lituania, Slovacia si Slovenia.

Dupa momentul depunerii instrumentele de aderare, ceremonia festiva a primirii celor sapte noi aliati va continua la Casa Alba, unde presedintele american, George W. Bush, va avea cate o scurta intrevedere cu toti sefii celor sapte delegatii .

Statele Unite ale Americii sunt depozitarul Tratatului NATO din 1949.

Depunerea intrumentelor de aderare, care marcheaza practic intrarea in NATO a celor sapte tari, va fi urmata, la 2 aprilie, de o ceremonie organizata la sediul Aliantei din Bruxelles, in cadrul careia vor fi arborate drapelele noilor state membre , in prezenta ministrilor de externe din toate tarile membre ale organizatiei.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea