Social

Romania la Photoespana 2008

Institutul Cultural Roman Madrid participa in cadrul festivalului de fotografie PhotoEspana 2008, la sectiunea Alte spatii, cu expozitia Transported People a lui Alexandru Paul. Inaugurarea: joi, 5 iunie, la orele 20:30, la sediul ICR Madrid. Orar de vizitare: de luni pana vineri intre orele 11:00 - 14:00 si 17:00 - 19:00.

PhotoEspana este cel mai important festival anual de fotografie si arte vizuale din Spania. In 2008 are loc cea de-a XI-a editie, intre 4 iun. - 27 iul. : expozitii, ateliere si manifestari organizate in spatii publice.

Sectiunea Oficiala contine 32 de expozitii, impartite in trei categorii: Loc, expozitii istorice si mari maestri si Proiecte invitate, iar Sectiunea Off - 37 de expozitii, cuprinzand 230 de artisti din 35 de tari. Printre autorii prezenti: Javier Vallhonrat, Thomas Demand, Roni Horn, Florian Maier-Aichen, etc. PhotoEspana ajunge anul acesta si in Portugalia cu doua expozitii.

Editia din 2007 a avut un numar record de vizitatori: peste 600.000 de persoane. Pe langa expozitia oficiala curatoriata anul acesta de Sergio Mah, PhE cuprinde o sectiune de Alte spatii, pe de o parte galerii din Madrid si pe de alta parte o retea de institute culturale si alte organisme publice reprezentante ale altor tari care nu au un institut cultural in Spania.

Expozitia lui Alexandru Paul, Transported People, de la sediul ICR Madrid, pune in discutie tema sinceritatii inr-o lume dezorganizata in care omul se lasa modelat de grilele sociale. Seria infatiseaza situatii in care mai multe cupluri dezvolta intimitati in tramvaie sau autobuze. Imaginile sunt de fapt instantanee, fotografiate in maniera paparazzi care pastreaza atmosfera de moment unic, demn de a fi arhivat de artist.

Dupa realizarea proiectului experiment -"Exhibitions", in care invita voluntari sa se pozeze nud avand la dispozitie un singur cliseu pentru a realiza fotografia care ii exprima cel mai bine, Alexandru Paul continua cautarea acestei sinceritati, in oras, incercind sa prezinte momentul in care "hommo politicus" devine vulnerabil: indragostirea si manifestarea ei publica. - Dan Popescu, Galeria H`Art, Bucuresti

Alexandru Paul are 36 de ani, locuieste si lucreaza in Bucuresti. A absolvit UNATC in 2000, imagine de film si TV.

Selectii expozitii individuale:

- 2000 - Muzeul National de Arta al Romaniei - fotografie
- 2004 - Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti - fotografie
- 2007 - Galeria H'art Bucuresti - "Exhibitions" - instalatie, fotografie.
Selectii expozitii de grup:
- 2004, 2005, 2006, 2007 Festival de Film Transilvania - fotografie cu Grupul 7zile
- 2004 - Biblioteca Centrala Universitara Bucuresti - fotografie cu Grupul 7zile
- 2003 - Amsterdam - Empire Art Gallery - fotografie.

 


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea