Social

Romania la London Book Fair

Romania va participa, in premiera, la Targul de Carte de la Londra – London Book Fair, desfasurat in acest an in perioada 14-16 aprilie, cu un stand organizat de Institutul Cultural Roman. Sloganul standului organizat de ICR la London Book Fair 2008 este Writers from a Country Hard to Write: Romania.

25 de edituri vor prezenta, in cadrul standului de 108 metri patrati al Romaniei, un total de 650 de titluri de carte si albume, precum si peste 30 de audiobook-uri. Editorii vor dispune, in cadrul standului romanesc, de spatii pentru intalniri cu potentialii parteneri sau colaboratori straini.

Pe 15 aprilie, o dezbatere despre literatura actuala si piata de carte din tara va intregi prezenta romaneasca la London Book Fair. O sectiune va fi dedicata programelor de sustinere a traducerilor pe care le deruleaza Centrul National al Cartii, infiintat in 2007 in cadrul ICR.

La stand vor fi expuse titluri publicate de urmatoarele edituri si grupuri editoriale: Ad Libri, All, Brumar, Cartea Romaneasca, Corint, Curtea Veche, Gramar, Humanitas, Idea, Editura Muzeului Literaturii Romane, Igloo Media , Nemira, Niculescu, Noi Media Print, Paralela 45, Polirom, Rao, Editura Institutului Cultural Roman, Simetria, Teora, Trei, Triade, Tritonic, Vremea. Patru asociatii profesionale de profil din Romania – Asociatia Editorilor ( aer /" title="AER">AER ), Uniunea Editorilor ( UER ), Asociatia Publicatiilor Literare si Editurilor (APLER) si Federatia Editorilor si Difuzorilor de Carte (FEDCR) – vor putea sa-si distribuie materiale promotionale intr-un spatiu din cadrul standului. Majoritatea editurilor au fost de acord sa ofere aceste carti bibliotecilor institutelor culturale romanesti din strainatate dupa incheierea Targului de carte de la Londra.

Adresat editorilor, distribuitorilor, librarilor si profesionistilor din domeniul editorial din toata lumea, Targul de carte gazduit de Earl Court din Londra este cea mai proeminenta manifestare britanica de profil si una dintre cele mai importante la nivel global. Editia din 2007 a atras peste 23.000 de participanti din 109 tari. Detalii despre London Book Fair se gasesc pe pagina web a evenimentului: www.londonbookfair.co.uk

Participarea romaneasca in premiera la London Book Fair are loc in contextul unei promovari extinse a literaturii romane peste hotare. Cu sprijinul Institutului Cultural Roman, prin programele Translation and Publication Support – TPS si “20 de autori”, au fost publicate, in ultimii doi ani, peste 30 de volume, in peste 10 tari din Europa, precum si in Israel si in Statele Unite. Alte 25 de cereri de finantare formulate de editorii straini au fost selectate de juriul TPS la sfarsitul anului 2007 si vor primi finantare in perioada urmatoare (detalii pe www.icr.ro). Lista aparitiilor sprijinite include carti ale unor clasici romani interbelici precum Camil Petrescu si Mihail Sebastian, nume contemporane consacrate – Gabriela Adamesteanu, Mircea Cartarescu, Norman Manea, Mircea Eliade, dar si autori recent afirmati.

Pe langa sprijinirea directa a editarii, ICR are in vedere si dezvoltarea “resurselor umane” pe care le presupune aceasta ofensiva: un program de burse pentru traducatori de limba romana se adreseaza profesionistilor consacrati, iar altul este destinat celor care doresc sa-si aprofundeze cunostintele in vederea unei cariere in domeniu.

Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de stiri generale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea