Social

#afganistan #aro #retragere trupe #intoarcere soldati #transportatoare auto blindate

Romania isi retrage trupele si armamentul din Afganistan

Romania isi va retrage trupele si armamentul din Afganistan, a anuntat ministrul Apararii, Mircea Dusa, care a declarat ca va stabili si un calendar pentru intoarcerea soldatilor romani in tara.

Ministrul Apararii a declarat ca, pentru a se realiza in conditii normale intoarcerea soldatilor din Afganistan in tara, trebuie pus la punct un plan.

Acesta a explicat ca trebui aduse in tara sute de transportatoare auto blindate, masini de teren Aro, laboratoare tehnice mobile si camioane de transport ale Armatei romane, care au fost duse in misiunea de mentinere a pacii in Afganistan.

Mircea Dusa a precizat, de asemenea, ca din cauza distantei foarte mari, de 4.000 de km, dintre Afganistan si Romania, acest transport ar putea costa foarte mult, in unele cazuri chiar mai mult decat valoarea vehiculului.

Conducerea Armatei romane ia in calcul si varianta vanzarii acestor echipamente armatei afgane, insa aceasta nu si-a aratat interesul fata de acestea, mai ales ca spera la donatie din partea americanilor, care se vor retrage si ei anul viitor din Afganistan.

Sursa foto: mytex.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea