Social

#rusia #basescu #chisinau #republica moldova #romania

Romania isi doreste destabilizarea Republicii Moldova, spune o publicatie ruseasca

Romania, acuzata din nou ca isi doreste destabilizarea Republicii Moldova, dupa ce la Chisinau partidele de opozitie au refuzat sa le dea “votul de aur” comunistilor pentru alegerea unui presedinte comunist in fruntea tarii. In aceasta dimineata presedintele Basescu ii felicitase pe liderii opozitiei moldovene pentru ca au demonstrat ca nu totul poate fi cumparat in politica.

Una dintre cele mai influente publicatii ruse, Komsomoliskaia pravda , a mentionat astazi in articolul denumit "Romania pregateste in Moldova o noua revolutie color" ca Romania este interesata de destabilizarea situatiei din Republica Moldova. Potrivit autorilor articolului, citati de Gandul, Republica Moldova se afla "pe marginea prapastiei" in urma dizolvarii Parlamentului iar tara noastra “care sponsorizeaza opozitia, isi freaca fericita mainile: pentru ea este o sansa enorma sa organizeze la Chisinau o revolutie color si sa-si alipeasca (Republica)Moldova".

Mai mult, tara noastra este acuzata ca va sponsoriza partidele din opozitie pentru a obtine un rezultat cat mai bun, dupa ce au reusit sa provoace alegeri parlamentare anticipate prin boicotarea alegerilor prezidentiale.

In aceasta dimineata, presedintele Traian Basescu declara ca demersul opozitiei moldovene de a se opune alegerii unui presedinte comunist “este un raspuns corect, democratic al opozitiei pentru modul in care au fost tratati cei care au gandit altfel decat comunistii”.

Cu aceasta ocazie seful statului roman a precizat ca desi instabilitatea politica nu este buna pentru Chisinau, ”opozitia a dat o lectie si presedintelui in functie si comunistilor” si a demonstrat ca ”nu totul se cumpara in politica”.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea