Social

#cea mai rece noapte #prognoza meteo #vremea

Romania, inghetata! Cea mai rece noapte din aceasta iarna! Scapam de ger?

Azi-dimineata, la Intorsura Buzaului s-a inregistrat cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna: -17 grade Celsius la statia meteo din orasul Intorsura Buzaului, potrivit meteorologilor din judetul Covasna.

Minima a fost inregistrata in jurul orei 7,30, iar ulterior temperatura a crescut, ajungand in jurul orei 8,30 la minus 14 grade Celsius.

Meteorologii prognozeaza ca noaptea urmatoare va fi la fel de friguroasa, dupa care vremea se va incalzi usor. Potrivit acestora, gerurile au inceput mai repede decat in alti ani.

Astazi, in special dimineata si noaptea, vremea este mai rece decat in mod normal la aceasta data, chiar geroasa, local in Maramures, Transilvania, dar izolat si in rest, in special in zonele deluroase.

Temperaturile maxime se vor incadra intre -4 si 6 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -13 si -3 grade, mai coborate in depresiuni spre -17 grade, dar si mai ridicate in Dealurile de Vest si pe litoral, pana in jur de 0 grade.

Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari pe crestele montane, cu precadere in a doua parte a intervalului. Pe arii restranse, in zonele joase de relief, mai ales dimineaţa si noaptea se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

In Capitala, astazi, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 3…4 grade, iar cea minima de -6…-5 grade, usor mai coborata in zona preoraseneasca.

De marti, desi valorile termice vor marca o crestere in majoritatea regiunilor, dimineata si noaptea, vremea se va mentine mai rece decat in mod obisnuit la aceasta data. Cerul va fi variabil, cu innorari temporare spre seara si pe parcursul nopţii in estul tarii si la munte, unde pe spatii mici va ninge. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari pe crestele montane, dar si in Moldova si pe litoral. Temperaturile maxime se vor incadra, in general, intre 0 si 9 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -10  si 1 grad, cu cele mai coborate valori in depresiunile din estul Transilvaniei. Mai ales dimineata, in zonele joase de relief, pe arii restranse, se va semnala ceata, asociata cu depunere de chiciura.

In Capitala, marti, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 6 grade, iar cea minima va fi de -4…-2 grade.

Miercuri, vremea va fi mai rece decat in mod normal, indeosebi dimineata si noaptea. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in nord-estul teritoriului si la munte, unde izolat in prima parte a zilei va ninge slab. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari trecatoare, mai ales ziua, in regiunile estice si pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor incadra intre -2 si 7 grade, iar cele minime vor fi cuprinse intre -16 si -2 grade, cu cele mai coborate valori in depresiunile din estul Transilvaniei. Pe arii restranse, in zonele joase de relief, va fi ceata, asociata si cu depunere de chiciura.

In Capitala, miercuri, dimineata si noaptea vremea va fi mai rece decat in mod normal pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima va fi de 3…4 grade, iar cea minima de -5…-3 grade.

Mai multe detalii despre vreme gasesti pe vremea.acasa.ro.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea