Social

#declaratii sua #credibilitate romania #amnistitie #gratiere #sua #romania

Romania, in vizorul SUA: "Credibilitatea tarii pentru investitii straine este in joc"

Mark Toners, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat al SUA, a declarat ca Romania pune in pericol credibilitatea internationala pentru investitii. Asta dupa ce Guvernul Grindeanu a adoptat Ordonante de Urgenta privind amnistitia si gratierea.

 

"SUA este profund ingrijorata in privinta recentelor masuri ale Guvernului Romaniei care submineaza statul de drept si slabesc responsabilitatea fata de infractiuni financiare si de coruptie", a afirmat Mark Toner, potivit mediafax.ro.

Miercuri, ambasadele din Germania, Statele Unite, Canada, Franta, Olanda si Belgia au emis o declaratie comuna prin care condamna masurile care "submineaza progresul statului de drept si lupta impotriva coruptiei din ultimii zece ani". Totodata, ambasadele au comunicat faptul ca Guvernul ar trebui sa "abroge acest curs inutil".

Prim-vicepresedintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, a afirmat in cadrul unei dezbateri in Parlamentul European fatul ca ordonanta de urgenta si problemele de legislatie trag Romania cu 10 ani inapoi si sunt elemente negative in lupta anticoruptie.

De asemenea, Jean Claude Juncker, Presedintele Comisiei Europene, si Frans Timmermans au avertizat Guvernul Romaniei sa nu submineze lupta impotriva coruptiei.

Sursa foto: stirileprotv.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea