Social

#obezitate #greutatea considerata normala #populatie subnutrita #indice masa corporala

Romania, in topul tarilor "subnutrite"

Intr-un studiu recent realizat care vizeaza greutatea considerata normala, Romania se situeaza pe aceeasi pozitie cu tari precum Somalia sau Kenia, state cu o populatie considerata subnutrita.

Potrivit studiului realizat de publicatia "Fast Company", o masa corporala perfecta ar trebui sa se incadreze intre indicii IMC (indice masa corporala) 18,5 si 24,9, iar tot ceea ce depaseste un IMC de 30 inseamna obezitate.

Intre parametrii normali, potrivit rezultatelor studiului, se incadreaza majoritatea tarilor europene, cu un IMC mediu de 25 pana la 26,9. Printre acestea se numara tari precum Somalia, Afganistan, Kenia, Zambia, Burkina Faso, Togo, dar si Franta si Romania, cu un IMC de 24,9, respectiv 24,7.

Studiul a aratat, de asemenea, ca nicio tara nu depaseste un IMC de 30, insa exista numeroase state care se apropie de aceasta cifra. Printrea acestea se numara Statele Unite ale Americii, Kuweit, Argentina, Marea Britanie, Germania, Grecia, Australia sau Emiratele Arabe.

Sursa foto: adevarul.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea