Social

#instabilitate atmosferica # avertizari meteo #cod galben #cod portocaliu #canicula # ploi torentiale

Romania, impartita in doua! Cod galben de canicula si cod portocaliu de instabilitate atmosferica

Vremea este la extreme in Romania. Canicula, ploi si vijelii sunt anuntate pentru urmatorul interval in tara noastra.  Administratia Nationala de meteorologie (ANM) a emis mai multe alerte de vreme rea pentru urmatoarele doua zile.

 

 COD GALBEN de canicula

In perioada 15-16 iulie, Oltenia, Muntenia, Moldova, vestul Dobrogei, local Transilvania se afla sub atentionare de tip cod galben de canicula, val de caldura si disconfort termic ridicat.

„In sudul, estul si centrul tarii, valul de caldura va persista si local va fi canicula, iar disconfortul termic ridicat. Indicele temperatura-umezeala (ITU) va depasi pragul critic de 80 de unitati in cea mai mare parte a teritoriului pe parcursul zilei de joi (15 iulie), iar vineri (16 iulie), mai ales in regiunile extracarpatice.

In aceste regiuni vremea se va mentine caniculara pana la sfarsitul saptamanii.”, anunta ANM.

COD GALBEN de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 15 iulie, ora 14:00 – 16 iulie, ora 23:00, Banat, Crisana, Maramures, local Transilvania si vestul Olteniei se afla sub avertizare de tip cod galben de instabilitate atmosferica temporar accentuata.

„In intervalul mentionat, in Banat, Crisana, Maramures, local in Transilvania si vestul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferica accentuata ce se va manifesta prin averse torentiale, descarcari electrice, vijelii si pe alocuri grindina. In intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitatile de apa vor depasi 25...40 l/mp.

Astfel de fenomene se vor semnala pe arii mai restranse si in restul zonei montane.”, anunta ANM.

COD PORTOCALIU de instabilitate atmosferica accentuata

In intervalul 15 iulie, ora 16:00 – 16 iulie, ora 06:00, 11 judete din tara se afla sub avertizare de tip cod portocaliu de instabilitate atmosferica deosebit de accentuata.

„In judetele Timis, Arad, Bihor, Salaj, Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud, Cluj, Hunedoara, Caras-Severin, precum si in zona montana a judetului Alba vor fi perioade cu instabilitate atmosferica deosebit de accentuata. Vor fi vijelii puternice, intensificari ale vantului cu rafale de peste 80...90 km/h, grindina si frecvente descarcari electrice. Vor fi averse torentiale, iar cantitatile de apa vor depasi local 35...50 l/mp si izolat 70...80 l/mp.”, avertizeaza ANM.

Surse foto:  bzi.ro, meteoromania.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea