Social

Romania este pe locul I in Europa la avorturi

Romania ramane pe primul loc in Europa in ceea ce priveste numarul de avorturi inregistrat anual, cu toate ca Ministerul Sanatatii (MS) a cheltuit pentu distribuirea in mod gratuit a produselor contraceptive in perioada 2002-2005 peste trei milioane de dolari.

"In anul 2004, aproximativ 200.000 de femei au efectuat avorturi pentru a scapa de o sarcina nedorita, in timp ce au la dispozitie numeroase metode de contraceptie moderne pentru a evita o astfel de sarcina", sustine directorul medical al Institutului pentru Ocrotirea Mamei si Copilului, Alin Stanescu.

Pe de alta parte, din datele Ministerului Sanatatii, fata de anul 1990, cand se inregistrau 17,5 avorturi la 100.000 de locuitori, anul trecut s-a inregistrat o medie de 0,8 avorturi la suta de mii de locuitori.

"Chiar daca am instruit 4.000 de medici de familie in domeniul planificarii familiale, in mediul rural mai avem de lucrat, intrucat 24,2% din femei folosesc inca metode de contraceptie traditionale, metode care nu dau rezultate", a mai precizat Alin Stanescu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Sfatul expertului


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea