Social

#a murit lucretia ciobanu #lucretia ciobanu #marginimea sibiului #folclor #muzica populara

Romania e in doliu. A murit Lucretia Ciobanu!

Cantareata de muzica populara Lucretia Ciobanu, cunoscuta drept "doamna muntilor", s-a stins din viata aseara, la varsta de 90 de ani. Artista va fi inmormantata sambata, in Bucuresti.

 

"Cu mare tristete anunt ca Doamna Muntilor Lucretia Ciobanu a incetat din viata... Sincere condoleante familiei.. sa ii fie tarana usoara...", a scris, pe pagina de Facebook, interpretul de muzica populara Marcel Parau.

De asemnea, vedeta TV Iuliana Tudor a anuntat, pe Facebook, vestea decesului Lucretiei Ciobanu: "S-a stins din viata Doamna Muntilor, Lucretia Ciobanu! Ramas bun!".

Originara din Toparcea, judetul Sibiu, Lucretia Ciobanu, a promovat ani de-a randul muzica populara din zona Sibiului. In 1953 a fost laureata a Festivalului Mondial al Tineretului si si-a capatat supranumele de "Doamna Muntilor", datorita repertoriului pastoresc pe care l-a abordat.

Potrivit Mediafax, fostul presedinte al Romaniei Ion Iliescu i-a conferit artistei Lucretia Ciobanu, pe 29 noiembrie 2002, Crucea nationala Serviciul Credincios clasa a III-a, "pentru crearea si transmiterea cu talent si daruire a unor opere literare semnificative pentru civilizatia romaneasca si universala". Ulterior, acesta i-a conferit, pe 7 februarie 2004, si Ordinul Meritul Cultural in grad de Mare Ofiter, Categoria D - "Arta Spectacolului", "in semn de apreciere a intregii activitati si pentru daruirea si talentul interpretativ pus in slujba artei scenice si a spectacolului".

Prima imagine a Televiziunii Romane, care a pornit emisia in 1956, a fost cu Maria Tanase si cu Lucretia Ciobanu. In urma cu doi ani, artista a fost desemnata cetatean de onoare al Sibiului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea