Social

#gheata #iarna #ger #romania #weekend

Romania de gheata - ce ne asteapta in weekend

Ninsorile cuprind din nou tara noastra, potrivit Agentiei Nationale de Meterologie, care a emis un cod galben de ninsori si visol. Vantul va sufla cu peste 60 de kilometri pe ora in weekend, iar cantitatile de zapada vor fi insemnate.

Vremea se va mai incalzi, insa temperaturile tot nu vor depasi -10 grade Celsius. In sudul tarii va ploua in weekend, lucru destul de periculos, spune Ion Sandu , seful ANM. Potrivit acestuia, vom avea de-a face cu "ploi de gheata", fenomen riscant pentru ca "Romania se va transforma intr-un imens patinoar ".

Pentru a evita situatia de saptamana trecuta, autoritatile au inchis preventiv deja zece drumuri nationale , pe care, la ultima ninsoare , au ramas blocate mii de masini.

Peste 350 de oameni au fost ridicati de pe strazi pentru a nu muri inghetati. Pe altii, gerul i-a rapus, iar 23 de persoane au murit din cauza hipotermiei.

Autoritatile au vorbit despre nametii din iarna anului 1954, cand oamenii au sapat tunele pentru a iesi din casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea