Social

#ue #absolventi #absolvire #invatamant superior #situatie invatamant

Romania, codasa UE la rata de absolvire in invatamantul superior

Romania ocupa penultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste rata de absolvire in invatamantul superior de catre tineri, potrivit unui studiu realizat de Eurostat.

Intr-o situatie mai grava decat a Romaniei se afla insa Italia, unde rata de absolvire in invatamantul superior a fost de 21,7% in 2012.

In Romania, rata de absolvire in invatamantul superior a fost de 21,8% in 2012, procent ce arata o crestere fata de 2011 cu 1,4 puncte si cu 3,7 puncte fata de 2012.

Tinta Romaniei pentru anul 2020 este de o rata de 26,7%, potrivit informatiilor Eurostat.
Chiar si Bulgaria sta mai bine decat Romania in ceea ce priveste rata de absolvire in invatamantul superior, unde aceasta s-a ridicat la un procent de 26,9% in 2012, chiar in scadere cu 0,6 puncte fata de anul precedent.

La polul opus, cu cele mai mari procente in ceea ce priveste numarul de absolventi in invatamantul superior, se regasesc tari precum Irlanda cu o rata de absolvire de 51,1%, Luxemburg, cu 49,6%, Lituania, cu 48,7% sau Suedia, cu 47,9%.

Sursa foto: infobraila.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea