Social

#decese rutiere #accidente rutiere

Romania, cea mai mare rata de decese rutiere din UE in 2019

Cu o medie de 96 de decese la 1 milion de locuitori, Romania a avut cea mai mare rata de deces rutiera in Uniunea Europeana in 2019, conform cifrelor preliminare publicate la 11 iunie de Comisia Europeana (CE).

Se estimeaza ca 22.800 de persoane au murit in urma unui accident rutier anul trecut in UE. Aceasta inseamna ca au existat cu aproape 7.000 de victime mai putine decat in 2010 (o scadere cu 23%), a spus Comisia. Fata de 2018, numarul a scazut cu 2%.

"Cu o medie de 51 de decese rutiere la 1 milion de locuitori, Europa ramane de departe cea mai sigura regiune din lume cand vine vorba de siguranta rutiera", a declarat CE intr-un comunicat de presa. In ajutor mentionam aplicatia de distante rutiere care calculeaza distanta, timpul calatoriei si indica cea mai bun ruta de urmat.

Statele membre ale UE cu cele mai bune scoruri de siguranta rutiera sunt Suedia (22 de morti / milioane de locuitori) si Irlanda (29 / milioane). Pe de alta parte, Romania (96 / milioane), Bulgaria (89 / milioane) si Polonia (77 / milioane) au raportat cele mai mari rate de fatalitate din 2019.

„Tendinta de baza ramane in scadere. Opt state membre au inregistrat cele mai scazute numere de decese inregistrate in 2019: Croatia, Finlanda Franta, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg si Suedia. Cu toate acestea, progresele au incetinit in majoritatea tarilor. Drept urmare, obiectivul UE de a reduce la jumatate numarul de decese rutiere intre 2010 si sfarsitul anului 2020 nu va fi indeplinit. Desi este probabil sa existe semnificativ mai putine victime rutiere in 2020 in urma masurilor luate pentru combaterea coronavirusului, acest lucru nu va fi suficient pentru a atinge tinta”, a explicat Comisia Europeana.

Pentru urmatorul deceniu, UE a stabilit in cadrul politicii de securitate rutiera a UE 2021-2030 un nou obiectiv de reducere de 50% pentru decese si, pentru prima data, si pentru rani grave pana in 2030.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea