Social

#romania #ue #drumuri #accident

Romania are printre cele mai periculoase drumuri din Europa

Romania se afla pe locul al treilea in topul statelor membre UE cu rate ridicate ale accidentelor rutiere mortale. Din cele 39.000 de persoane care au murit pe drumuri europene, 3.000 au fost in Romania.

Tara noastra are o rata de 142 de morti in accidente rutiere la un milion de locuitori, pe locul al treilea in statistica europeana, la egalitate cu Grecia, arata raportul Consiliului European pentru Siguranta Transportului (CEST).

In timp ce media europeana a scazut in ultimii sapte ani, in Romania ea a crescut de la 2.454 de victime in 2001 la 3.063 de morti in 2008.

Stabilite in 2001, planurile UE de reducere la jumatate a numarului de accidente rutiere mortale pana in 2010 nu au fost realiste. In ritmul actual de scadere ar fi nevoie de inca sapte ani pentru atingerea acestui obiectiv.

"Daca tinem cont de numarul victimelor de pe sosele , anual, am putea sterge de pe harta tarii o comuna. Pe de-o parte, incurajati si de lege multi dintre soferi - in mare parte tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 25 de ani - refuza sa mai respecte regulile de circulatie si se cred Dumnezeu cand urca la volan", au explicat situatia din Romania oficiali ai Politiei Rutiere, citati de Evenimentul Zilei.

Cele mai sigure sosele din Europa se gasesc in Malta, Suedia, Marea Britanie si Olanda.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea