Social

#aglomeratie #locatari bloc #locuinte aglomerate

Romania are cele mai multe locuinte supraaglomerate din UE

Peste jumatate din locuintele din Romania sunt supraaglomerate, tara noastra inregistrand cel mai mare nivel din UE 27, unde media este sub 20%, a declarat Sergiu Oprescu, presedintele Alpha Bank.

O locuinta supraaglomerata este cea in care numarul locatarilor cu varsta de peste 18 ani este mai mare decat numarul camerelor. Aceasta situatie este intalnita in circa 55% din casele din Romania, comparativ cu media de 17,6 procente la nivelul UE 27. In Cehia 22% din case sunt supraaglomerate, in timp ce in Polonia, Ungaria si Bulgaria procentul este de 47%.

O garsoniera in care locuieste un cuplu este o locuinta supraaglomerata, considerandu-se ca pentru un minim de confort familia trebuie sa detina cel putin un apartament cu doua camere (sufragerie si dormitor).

Presedintele Alpha Bank atrage atentia si asupra faptului ca tara noastra are cele mai multe locuinte in care stau proprietarii, cu un procentaj de 98%. La nivel european, media este de 69%.

Sursa foto: realitatea.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea