Social

#aderare spatiu schengen #emil boc #guvern

Romania, aderare la Schengen in doua faze

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, la Reuniunea Anuala a Diplomatiei Romane, ca Executivul se asteapta ca aderarea Romaniei la Schengen sa aiba loc in cursul anului viitor, in functie de deciziile care vor fi luate la nivel european.

La randul sau, Teodor Baconschi , ministrul de Externe, a spus ca autoritarile romane se asteapta ca in luna septembrie, cu ocazia unui nou Consiliul JAI, se se ia o decizie privind aderarea la spatiul Schengen in doua faze. Prima va fi cu punctele de frontiere din aeroporturi , iar cea de-a doua va fi cu cele terestre si maritime.

"Ne asteptam la consens in Consiliul JAI pentru aceasta aderare in doi pasi, e un compromis rezonabil, speram ca toate statele membre sa respecte regula jocului si sa nu ia acest subiect Schengen ca prizonier in tot felul de discursuri interne, populiste. Presedintia poloneza este, de asemenea, constructiva, deci sunt relativ optimist, dar nu ma grabesc pentru ca traim intr-adevar intr-o perioada foarte agitata, cu foarte multi factori de destabilizare si prefer să fiu extrem de prudent", a afirmat Baconschi, la Radio Romania Actualitati .

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea