Social

#romania acuzata cedo #amnesty international romania

Romania, acuzata la CEDO ca discrimineaza rromii

Amnesty International a depus o plangere la Curtea Europeana pentru Drepturile Omului, pe motiv ca mai multi rromi care traiesc la marginea orasului Miercurea Ciuc , langa statia de epurare, ar fi discriminati.

Cele 18 familii de rromi au fost mutate acolo de autoritatile locale, dupa ce acestia au distrus o cladire din oras, informeaza Realitatea TV.

In urma cu cinci ani, cele 18 familii de rromi au fost evacuate dintr-un imobil de pe strada Pictor Nagy Imre din Miercurea Ciuc, pentru ca locuinta statea sa cada.

Rromii au fost mutati in niste baraci metalice langa statia de epurare si cei 50 de oameni traiesc aici in conditii greu de imaginat. Autoritatile locale nu sunt indiferente, iar rromii recunosc si ei ca sunt ajutati.

In ultimii ani, mai multe organizatii pentru apararea drepturilor omului au dat in judecata autoritatile locale, pe motiv ca obliga rromii sa traiasca in conditii mizere. Procesele sunt inca pe rol.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea