Social

#gripa porcina #h1n1 #gripa #virus #imbolnavire #infectare

Romania a ajuns la 50 de cazuri de infectare cu virusul gripei porcine

Cifra rotunda: 50. Acesta este numarul la care a ajuns tara noastra in ce priveste gripa porcina . Ieri, Institutul Cantacuzino a confirmat al 50-lea caz de infectare cu virusul H1N1 , la un barbat care este unul dintre cei cu care un alt bolnav, confirmat anterior cu H1N1, a intrat in contact.

Acest ultim pacient este un barbat in varsta de 38 de ani, din Mehedinti. El s-a intors in pe 5 iulie din Anglia si a calatorit in avion langa un tanar din Craiova, care era infectat cu virusul noii gripe. Dupa ce acesta din urma a fost confirmat ca purtator de H1N1, autoritatile medicale au inceput identificarea persoanelor cu care acesta a intrat in contact, de pe lista oferita de pacient. Printre contactii acestuia se gasea si acest ultim barbat din Mehedinti, care, in urma testelor medicale efectuate, a iesit pozitiv la infectarea cu virusul H1N1.    

Ambii barbati sunt internati in spital, unul in Mehedinti, celalalt in Craiova si se afla in tratament cu antivirale . Potrivit datelor oferite de Ministerul Sanatatii, citate de Realitatea TV, in prezent, in tara noastra, din cele 50 de cazuri confirmate drept se mai afla internati 13 pacienti, toti cu o evolutie favorabila a starii de sanatate

Din cele 50 de cazuri de gripa porcina confirmate in Romania, in prezent se mai afla internati 13 pacienti, toti cu o evolutie favorabila a starii de sanatate,
potrivit Ministerului Sanatatii. In Romania, primul caz confirmat de gripa porcina a fost inregistrat pe 23 mai, in timp ce primul caz de complicatie la un purtator de H1N1 s-a inregistrat vinerea trecuta, la o pacienta care avea si pneumonie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea