Social

Rodica Stanoiu asmute Senatul pe CNSAS

Fostul ministru al Justitiei acuza CNSAS ca blocheaza efectuarea unei expertize grafologice in dosarul sau, in timp ce a reusit sa aduca institutia la controlul Senatului.
 
Avocatul Rodicai Stanoiu, Alice Draghici , a acuzat ieri CNSAS ca a refuzat sa puna la dispozitie documentele necesare pentru a se face o expertiza grafologica in procesul prin care senatorul a contestat decizia de politie politica primita in urma cu doi ani.

Cererea viza ca expertiza sa fie efectuata de trei specialisti din cadrul Institutului National de Expertize Criminalistice, cu participarea cate unui consilier din partea partilor interesate.

CNSAS neaga ca ar fi blocat aceasta expertiza si invoca alte doua expertize care s-au facut deja, inainte de a-i da decizia de politie politica, ambele nefavorabile Rodicai Stanoiu.

Pentru aceste expertize s-au folosit ca termen de comparatie documente scrise de aceasta in calitate de parlamentar, insa senatorul sustine ca scrisul de pe note nu-i apartine si ca este o imitatie a scrisului sau de dupa 1990.

Intre timp, dupa data ce apare pe note, ea ar fi avut probleme medicale la coloana care ar fi dus la schimbarea caligrafiei. Pentru a arata care este scrisul sau autentic din acea perioada, Rodica Stanoiu a adus in instanta documente de la Institutul de Cercetari Juridice, unde era pe atunci cercetator.

CNSAS suspecteaza insa ca acestea ar fi putut fi falsificate si, ca urmare, a cautat, la randu-i, alte documente pentru a fi supuse celei de-a treia expertize. Unul dintre ele a fost gasit in arhiva Ministerului de Interne, la Serviciul Pasapoarte , unde senatorul a facut cerere inainte de 1989 pentru a pleca in strainatate.

„Dupa ce Senatul a decis sa puna in functiune Comisia de ancheta a CNSAS, pe care eu am cerut-o pentru a verifica abuzurile de acolo, a aparut aceasta informatie pe surse ca m-as folosi de nu stiu ce documente falsificate. Noi insa suntem intr-o procedura judiciara in care probele deja s-au propus. Iar ei sunt acum in situatia de a impiedica efectuarea expertizei dispuse de instanta si care e tot pe documentele pe care le-au avut si ei“, a declarat ieri Rodica Stanoiu.

Desi se considera o victima a CNSAS, cu doar o zi inainte de a face aceste acuzatii, Biroul Permanent al Senatului a dat curs unei cereri depuse de ea in urma cu doi ani privind instituirea unui control asupra acestei institutii, ca urmare a scurgerilor de informatii din dosarul sau.

Acordul infiintarii unei subcomisii de control a CNSAS in subordinea Comisiei juridice a fost dat marti si aceasta urmeaza sa audieze membrii Colegiului cu privire la sesizarile privind scurgerile de informatii. Daca pe fond sansele de a castiga procesul sunt incerte, Stanoiu poate invoca, in ultima instanta, hotararea Curtii Constitutionale prin care s-a declarat neconstitutionalitatea CNSAS si cu ajutorul careia arhiepiscopul de Alba a castigat deja procesul cu CNSAS, creand astfel un precedent.


Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea