Social

#alzheimer #terapie prin muzica #studiu #rezultate #pacienti alzheimer

Rezultate extraordinare pentru pacientii cu Alzheimer care urmeaza terapia prin muzica

Muzica poate influenta puternic evolutia pacientilor care sufera de Alzheimer, se arata in documentarul "Alive Inside" (viu pe dinauntru), produs si regizat de Michael Rossato-Bennet.

Documentarul, care il urmareste pe asistentul social Dan Cohen cum le pune muzica pacientilor, arata cum persoane care inainte erau lipsite de reactii la stimuli, se trezesc la viata atunci cand li se pune muzica preferata. Acestia au inceput sa bata ritmul cu picioarele, sa-si miste mainile si chiar sa poarte conversatii lungi despre pasiunea lor pentru muzica si rolul acesteia in viata lor, noteaza "Adevarul".

Unul dintre cazurile fericite este al unui barbat, pe nume Henry, care dupa ce a ascultat muzica preferata a inceput sa vorbeasca despre Cab Calloway si sa fredoneze melodiile preferate ale artistului, desi, de obicei, barbatul statea linistit si abia scotea doua cuvinte.

"Muzica imi da un sentiment de dragoste, de romantism. Cred ca acum lumea trebuie sa ia contact mai mult cu muzica. Domnul a venit la mine si m-a facut sfant, sunt un om sfant. Asa ca imi ofera aceste sunete", a povestit Henry.



Sursa foto: adevarul.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea