Social

# alegeri prezidentiale 2014 #alegeri 2014 #victor ponta #klaus iohannis

Rezultate alegeri 2014: Klaus Iohannis, castigator!

Klaus Iohannis a iesit invingator in Australia si Noua Zeelenda, unde votul deja s-a incheiat. Contracadidatul lui Victor Ponta a obtinut majoritatea voturilor romanilor din aceste tari. 

Anuntul a fost facut chiar pe pagina de Facebook a lui Klaus Iohannis, care este din ce in ce mai increzator in sansele sale. 

"Le multumesc romanilor din Noua Zeelanda pentru victoria zdrobitoare! Le multumesc pentru increderea si pentru votul lor! Sunt impresionat de numarul de trei ori mai mare al oamenilor prezenti la vot acolo fata de primul tur! Impreuna, astazi luptam pentru Romania noastra! Astazi, castigam!"

"Am castigat si in Australia cu un procent covarsitor de 94%! Va multumesc din suflet!", au fost mesajele transmise de Klaus Iohannis sustinatorilor sai. 

UPDATE: Dupa China, Japonia si alte state in care majoritatea votantilor au fost de partea lui Iohannis, a venit si confirmarea ca acesta a castigat alegerile. Astfel, Victor Ponta si-a felicitat adversarul si l-a asigurat de disponibilitatea sa, ca sef al Guvernului, de a colabora pe viitor. Iohannis si-a sarbatorit victoria in Piata Universitatii, alaturi de cei peste 30.000 de oameni care au iesit in strada pentru a-si exprima sustinerea fata de candidatul ACL, dar si nemultumirea vizavi de felul in care au fost organizate alegerile. Iohannis nu a tinut niciun discurs in Piata Universitatii, insa a dat mana cu zeci de persoane care se aflau acolo. 

UPDATE: In urma numaratorilor paralele ale alegerilor, primele rezultate arata o victorie cu peste 52% a lui Klaus Iohannis.

UPDATE: Peste 11 milioane de romani au fost la vot. In diaspora, au reusit sa voteze peste 300.000 de romani, potrivit rezultatelor partiale prezentate de Biroul Electoral Central.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea