Social

# incidenta peste 6 #carantina #sanctiuni #amenzi #declaratie pe proprie raspundere

Revin amenzile! Ce sanctiuni risca persoanele care nu poarta masca de protectie sau nu au declaratie pe propria raspundere in zonele cu incidenta peste 6

Revin amenzile drastice pentru persoanele care nu respecta restrictiile in vigoare. Astfel, masca de protectie si declaratia pe propria raspundere sunt din nou obligatorii in localitatile in care rata de incidenta depasteste 6 cazuri la mia de locuitori. Cei care nu tin cont de aceste masuri risca sanctiuni mari.

 

Amenda pentru nepurtarea echipamentului de protectie individuala in spatiile inchise si mijloacele de transport este intre 500 si 2.500 lei, cu posibilitatea achitarii a jumatate din cuantum in 15 zile.

Ca urmare a incalcarii prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele masuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, politistii si jandarmii au aplicat, in ziua de 26 septembrie, 1.437 de sanctiuni contraventionale, in valoare de 493.850 lei.

De asemenea, prin structurile abilitate ale Politiei, au fost intocmite, ieri, 5 dosare penale pentru zadarnicirea combaterii bolilor, fapta prevazuta si pedepsita de art. 352 Cod Penal.

Amenzile sunt usturatoare si pentru absenta declaratiei pe propria raspundere acolo unde este obligatorie. Suma incepe de la 500 de lei si poate sa ajunga si la 2500 de lei.

Amenzile pentru declaratiile pe propria raspundere pot fi achitate la jumatate in termenul prevazut de lege, respectiv maximum 15 zile.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea