Social

# revenire la starea de urgenta #Nelu Tataru #stare de urgenta

Revenim la starea de urgenta? Ce spune Nelu Tataru

Este a treia zi consecutiva in care avem peste 2.000 de cazuri pe zi. Tot mai multa lume se intreaba daca vom reveni la starea de urgenta.

 

Nelu Tatarua  vorbit in cadrul unei declaratii sustinuta lasediul Ministerului Educatiei despre ultimele evolutii ale coronavirusului in Romania, dar si despre ce se intampla in scolile din Romania. Acesta a precizat ca momentan nu se impune intoarcerea la Starea de Urgenta.

“Astazi am discutat la Ministerul Educatiei cu inspectorii scolari judeteni. Avem parteneriat cu profesorii si parintii in aceasta perioada de pandemie. Ziua elevului se conpune din transport spre scoala, scoala, drum inapoi spre casa, acasa si jocul in parc. (...) Acele focare sunt izolate si supravegheate in comunitate. (...) Noi trebuie sa intelegem: cei testati asteapta in izolare la domiciliu. Fiecare din cei care au beneficiat de testare pe definitie de caz asteapta rezultatul la domiciliu. (...) Daca au fost sa se testeze ca au vrut sa testeze, nu pe definitie de caz, DSP-urile nu au aceste evidente. (...) Daca e contact direct, elevul ramane acasa, in carantina. (...) Activitatea didactica este suspendata in clasa la un caz pozitiv, intr-o scoala la trei cazuri. Suntem pe un parcurs crescator, pe o crestere progresiva. Nu putem ajunge la platou, daca nu respectam regulile. (...) Pentru spitalele suport COVID avem 1050 paturi dotate. Sunt ocupate cam 55% dintre ele.

Starea de urgenta, in acest moment, nu se impune. Se impune respectarea acestor reguli pentru a limita aceasta crestere progresiva, deocamdata, pe care o avem pe numarul de cazuri noi. Nu putem limita aceasta crestere decat respectand regulile, scazand transmiterea in comunitate si, efectiv, si numarul de cazuri de la o zi alta”, a precizat Nelu Tataru, intr-o conferinta de presa la Ministerul Educatiei, potrivit realitatea.net.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea