Social

Revelion la pret redus cu pachetele aduse de acasa

Agentiile de turism au inclus in oferte si excursii de Revelion in strainatate la preturi mai mici. Diferenta o fac, in primul rind, conditiile de cazare si masa. ANAT recomanda turistilor sa studieze cu atentie oferta, deoarece mai ieftin nu inseamna neaparat si mai rentabil. Cheltuielile suplimentare pot fi destul de mari.

Excursiile in strainatate cu autocarul sint cele mai ieftine pachete din ofertele agentiilor de turism pentru Revelion. Cu 100 de euro, romanii mai putin pretentiosi pot petrece noaptea dintre ani intr-o statiune din Grecia. Pretul este chiar mai mic decit intr-o pensiune turistica. Turistii trebuie sa ia in calcul si faptul ca in pachet sint incluse doar serviciile minime. Nu vor beneficia de masa, doar de micul dejun, in cel mai bun caz, cazarea se asigura fie in apartamente, fie in hoteluri clasificate la doua stele. De asemenea, transportul se face cu autocarul, astfel ca drumul va fi destul de obositor.
Grecia ieftina

Grecia se situeaza pe primul loc intr-un top al excursiilor ieftine cu autocarul. De exemplu, un sejur care include patru nopti de cazare intr-un hotel de doua stele sau intr-un apartament dintr-o vila de aceeasi categorie costa aproximativ 140 de euro. In general, sint incluse micul dejun si transportul cu autocarul. Aceste oferte se adreseaza in principal persoanelor care vor sa cheltuiasca mai putin si care vor sa vada mai multe. Excursiile cu autocarul sint avantajoase din punct de vedere financiar, deoarece acopera mai multe obiective turistice de pe traseu, spune Ciprian Enea, PR manager Romantic Travel. Un sejur la Istanbul, de sase zile, costa 190-200 de euro, cu mic dejun si cazare intr-un hotel de trei stele. In unele cazuri se asigura si masa de Revelion. Trebuie spus ca, in unele cazuri, doua nopti reprezinta drumul. Pentru a atrage persoanele care nu vor sa piarda mult timp pe drum, dar nu au nici bani foarte multi pusi deoparte pentru Revelion, au aparut pachete mai ieftine cu avionul. Astfel, o excursie in Malta, care include cinci nopti de cazare intr-un apartament de doua stele si transportul cu avionul, costa 234 de euro pentru o persoana.

Revelionul soferilor

Mult mai ieftin pot merge cei care au autoturisme proprii. Astfel, un pachet de trei nopti la un hotel de doua stele din Halkidiki este de 94- 99 de euro, cu mic dejun. In Croatia, oferta are un pret de aproximativ 70 de euro. In general, se ofera cazare la un hotel de doua sau trei stele pentru doua nopti si demipensiune. Si in acest caz, excursia va creste serios numarul de kilometri de pe indicatorul de la bordul autoturismului. In ceea ce priveste Turcia, oferta in astfel de conditii nu este extrem de generoasa. Totusi, cei care se incumeta sa mearga pina in Antalya cu autoturismul propriu sau cu alt mijloc de transport vor plati, pentru patru nopti de cazare cu demipensiune, in jur de 70 de euro. Ei trebuie totusi sa ia in considerare faptul ca, pe linga combustibilul consumat, vor mai trebui sa plateasca, printre altele, cartea verde si taxele de drum.

ANAT recomanda atentie

Preturile sint atractive, insa nu constituie totul. Specialistii recomanda cintarirea cu atentie a ofertei, deoarece conditiile incluse in pret pot sa nu fie stralucite. Recomandam clientilor sa studieze complexitatea ofertei, deoarece 100 de euro poate insemna si putin, si foarte mult. Pentru una sau doua nopti de cazare, poate fi mult. Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism recomanda turistilor sa studieze cu atentie pachetul de servicii, spune Traian Badulescu, PR Officer al ANAT. De asemenea, trebuie sa se studieze cu atentie contractul de servicii turistice, astfel incit conditiile de transport, cazare si masa mentionate in oferta din vitrina sa fie trecute si in actul semnat de client si agentia de turism.

Costuri suplimentare

Inainte de a-si alege pachetul turistic, potentialii excursionisti trebuie si sa calculeze celelalte cheltuieli. Astfel, in cazul in care are transportul asigurat, turistul trebuie sa fie atent cite mese i se ofera si, in cazul in care primeste doar micul dejun, sa se intereseze cam cit poate cheltui pe zi pentru masa. De asemenea, in multe cazuri nu este inclusa si cina de Revelion. In cazul in care merge cu autoturismul propriu, trebuie sa se intereseze despre taxele de drum, iar in unele tari, precum Turcia, intrarea pe autostrada costa. Nu trebuie neglijata nici cartea verde. In cazul in care pachetul ieftin asigura doar cazare, cu mic dejun in cel mai bun caz, nu este exclus ca turistul sa constate ca va cheltui mai mult decit daca ar fi optat fie pentru un bilet intr-o statiune autohtona, fie pentru un sejur ceva mai scump in strainatate.

Cu avionul in strainatate

In Turcia, un sejur de sase zile care include cazare la un hotel de patru stele, cu demipensiune, masa de revelion si transport cu avionul ajunge la 380-400 de euro. Un sejur de cinci zile in Cipru, tot la un hotel de patru stele, cu demipensiune, ajunge la 500 de euro. Cei care vor sa mearga in locuri speciale pot opta pentru Maroc, insa vor plati peste 800 de euro pentru un pachet cu sapte nopti de cazare, cu demipensiune tot la un hotel de patru stele. Si in aceste cazuri se asigura transportul cu avionul. O varianta destul de apreciata pentru petrecerea Revelionului o reprezinta si capitalele europene. Cea mai ieftina este Budapesta, unde o excursie cu patru nopti de cazare si mic dejun costa aproximativ 419 euro. Un sejur similar in Praga ajunge la 425 de euro, iar la Roma, in jur de 485 de euro. Parisul si Barcelona sint ceva mai ieftine: 500 de euro, respectiv 599 de euro, pentru cite patru sau cinci nopti de cazare. Toate pachetele includ mic dejun si transport cu avionul.

Cit costa Revelionul in Romania

Preturile pentru petrecerea Revelionului in Romania sint destul de mari. La un hotel de trei stele din Poiana Brasov, un pachet care include cinci nopti de cazare, demipensiune si masa de Revelion ajunge la peste 2.330 RON. La unul de patru stele, acelasi pachet poate costa peste 3.050 RON. In Sinaia, un sejur de trei nopti la un hotel de trei stele, cu mic dejun si cina festiva, costa aproximativ 1.000-1.100 RON. In Predeal, preturile sint de aproximativ 1.000-1.050 RON pentru trei stele, iar mai ieftine sint unitatile de doua stele, unde sejurul de trei nopti costa peste 800 RON. Pensiunile reprezinta o varianta mai ieftina de sarbatori. Astfel, de Revelion, in Marginimea Sibiului , pentru un pachet de trei nopti, cu pensiune completa si masa de Revelion, o persoana va plati 440 RON, iar la Praid, un pachet de cinci nopti ajunge la 760 RON/persoana.


Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea