Social

Revelion chinezesc la World Trade Center

Cu muzica, dansuri, demonstratii de arte martiale si delicatese culinare, chinezi si romani s-au pregatit ieri sa intampine noul an chinezesc. "Festivalul Primaverii - Anul nou chinezesc" , ajuns deja la a doua editie in Bucuresti, a atras o sumedenie de curiosi la World Trade Center, locul "faptei" .
"Organizarea acestei manifestari e menita ca poporul din Romania sa cunoasca mai bine China si cultura de aici", a spus, in deschiderea petrecerii, Xu Jian, ambasadorul Chinei in Romania.
"Vegheati" de un caine confectionat din baloane, ca doar am intrat cu totii in Anul Cainelui, zecile de curiosi au putut sa asiste si la "Dansul dragonului". Cei mai putin interesati de reprezentatii s-au putut delectat cu mancaruri traditionale. Variate si la discretie, felurile multicolore au avut insa si preturi pe masura: 100.000 ROL portia de orez Hai Huang cu chiftelute din carne de vita.
Vaze de portelan "coaja de ou", 25 milioane de lei perechea
La eveniment au fost prezente si diferite firme care si-au expus produsele. Un ambalaj pentru sticla, confectionat la masina de cusut intr-o zi costa 100.000 ROL, iar o fata de perna 150.000 ROL. Pentru cei care au vrut sa plece de la eveniment cu un suvenir mai consistent, vanzatorii au avut oferte "grele": 25.000.000 lei vechi un set de doua vaze. "E foarte frumos aici, mi-am luat si mancare acasa, sa vad cum e, cu toate ca pentru noi, pensionarii, e mai greu. Eu ma intreb cine o cumpara vazele alea la 20 de milioane", se mira o doamna mai varstnica, in timp ce se admira minunatele portelanuri "coaja de ou".
O egreta de telina, facuta in 30 de minute
Atractia a constituit-o insa confectionerul de animale din legume. Bucatarul nu stia romana, dar stia foarte bine sa confectioneze vulturi si dragoni din morcovi ori dovleac.
O egreta din telina i-a luat insa 30 de minute, asistat de privirile curiosilor, care il pandeau sa se fotografieze cu el si cu opera sa. Potrivit calendarului chinezesc, in 2006, Anul Nou- Anul Cainelui - incepe pe 29 ianuarie.
Sarbatoarea Primaverii reprezinta cea mai importanta sarbatoare a noului an pentru chinezi. Simbolizeaza venirea primaverii si se incheie in a 15-a zi a noului an cu Festivalul Lanternei, fiindca, se zice, lanternele si artificiile indeparteaza spiritele rele.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea