Social

#armistitiu israel palestina #gaza discutii ue #reuniune urgenta ue

Reuniune de urgenta a ministrilor UE pe tema crizei din Gaza

Ministrii de externe din UE se vor intalni marti la Paris in reuniune de urgenta, pentru a discuta despre modalitatile de rezolvare a conflictului dintre Israel si Hamas, a anuntat luni Ministerul francez de Externe, relateaza AFP.

"Ministrii vor discuta despre contributia UE la rezolvarea crizei actuale, in legatura cu eforturile comunitatii internationale, mai ales ale secretarului general al ONU", a spus ministerul. Reuniunea va incepe la 17.30 GMT (19.30, ora Romaniei) si va fi urmata de un dineu de lucru.

La discutii va participa si Javier Solana . Franta exercita pana joi presedintia UE, pe care apoi o va preda Cehiei. Parisul a spus luni ca UE este gata sa trimita ajutor umanitar populatiei din Gaza.

"Franta si UE, care sunt deja principalii sustinatori in termeni umanitari si economici ai populatiei din Gaza, sunt gata sa intensifice ajutorul", a spus Ministerul francez de Externe.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea