Social

#reteta electronica #ministerul sanatatii

Retetele electronice intampina probleme din cauza lipsei dotarilor tehnice

Chiar daca, de la demararea programului electronic, au fost prescrise mai bine de 3.000 de retete, doar 27 au putut fi eliberate pana in prezent, din cauza lipsei dotarilor tehnice necesare din cele mai multe farmacii.

Conform datelor oferite de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS), pana miercuri, 4 iulie, ora 19.00, in sistem se aflau 3.000 de retete electronice. Dintre acestea, insa, numai 27 au fost eliberate, anunta Mediafax.

In consecinta, CNAS a dispus ca pe paginile de Internet ale caselor judetene de sanatate, sub sigla "Reteta electronica - acces optim la medicatie", sa fie trecute farmaciile care au dotarile tehnice necesare si pot elibera retete electronice.

"Aceasta masura, de evidentiere a furnizorilor care s-au aliniat deja cerintelor pentru operarea retetelor in regim electronic, trebuie sa fie operativa pana cel tarziu vineri, 6 iulie", au declarat surse oficiale.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea