Social

#ue #retete #medicamente #sistem de standardizare

Retete standardizate pentru toate tarile membre UE

Problemele din sistemul sanitar romanesc ar putea fi rezolvate odata cu introducerea unui pachet de servicii medicale de baza si a unor retete standardizate pentru toate tarile membre ale Uniunii Europene, conform unei directive europene.

Introducerea acestui sistem de standardizare le-ar putea permite pacientilor romani sa-si procure medicamente din orice stat membru al Uniunii Europene.

Desi se lucreaza de multa vreme pentru stabilirea pachetului de servicii medicale de baza, exista insa unele probleme la implementarea acestuia in Romania, de aceea nu se poate vorbi inca de ceva concret, a declarat conf. dr. Vasile Cepoi, consilierul primului-ministru.

Principalele probleme sunt cauzate de numarul mare de servicii care ar trebui acoperite de actualul pachet, din fondurile sociale, si de nivelul scazut al cotei contributiei la sanatate, de 10,7%, fata de 12%, in tarile europene.

Aceasta directiva europeana trebuie sa intre in vigoare in luna octombrie 2013 si prevede decontarea retetelor in orice tara membra UE.

Sursa foto:lideruldeopinie.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea