Social

#emisiune #tvr2 #pescar hoinar #retete pescaresti #eugen roibu #victor tarus #duminica floriilor

Retete pescaresti pentru Duminica Floriilor, in emisiunea „Pescar hoinar”

Echipa emisiunii „Pescar hoinar” a pregatit editii speciale pentru Duminica Floriilor si pentru Sfintele Sarbatori de Pasti.

Eugen Roibu si Victor Tarus le dau intalnire telespectatorilor duminica, 28 aprilie, de la ora 13.00, la o editie speciala a emisiunii, in care vor fi prezentate cateva retete pescaresti potrivite pentru aceasta zi.

Pentru ca de Florii este ultima dezlegare la peste din lungul post al Pastelui, ne vom bucura impreuna cu pescarii hoinari de alintul pescaresc la care ne da dreptul datina crestina. Ii vom urmari la pescuitul traditional al scrumbiei de Dunare, iar dupa aceea vom afla cateva retete culinare de inspiratie lipoveneasca.

Pentru a doua zi de Pasti (duminica, 5 mai, de la ora 13.00), realizatorii emisiunii ii invita pe telespectatori sa afle alte cateva retete pescaresti, de data aceasta, pentru masa pascala. Desi obiceiul este ca, de Pasti, fiecare roman sa aiba o friptura de miel pe masa, pescarii imbogatesc „meniul" sarbatorilor crestinesti cu peste. Daca ar fi sa alegem o delicatesa culinara de sezon, cea mai potrivita ar fi scrumbia de Dunare.

La Murighiol–Morena, pe bratul Sfantu Gheorghe, vom afla cum ajunge scrumbia in plasele pescarilor, dar si cateva dintre secretele bucatariei de cherhana de inspiratie locala. Langa asemenea bucate, la un pahar de vin sec, dobrogean, vom depana impreuna adevaratele povesti pescaresti ale celor care ingrijesc si apara spatiul unic al Deltei Dunarii.

Despre „Pescar hoinar”

Dupa zece ani de difuzare neintrerupta, „Pescar Hoinar” se apropie de marcarea episodului cu numarul 500. Expeditiile in care prietenii pescari sau „nepescari” au insotit caravana emisiunii au fost tot atatea povesti pescaresti in care, departe de agitatia urbana, am aflat nu numai capturi remarcabile, dar si obiective istorice, culturale, turistice, traditii locale sau retete de cherhana.

Vezi aici cand poti urmati emisiunea "Pescar hoinar"!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea