Social

Retete gratuite si compensate, eliberate noaptea, pe sest

Prefectul de Timis, Ovidiu Draganescu , a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, ca din primele date ale controalelor efectuate la farmaciile din Timisoara, unde erau cozi interminabile, a descoperit ca, desi programul de lucru este de la 8.00, pe bonurile de la casele de marcat figureaza sute de retete operate noaptea.

Unul dintre motivele pentru care la Timisoara cozile sunt enorme si lumea nu ajunge la medicamente este acela ca, in unele farmacii, se elibereaza retete la doua maini. In data de 1 iunie au fost eliberate 282 de retete. Dupa orele de pe bon, 213 din aceste retete au fost eliberate noaptea, intre orele 01:00 si 05:00 si acestea din minut in minut, ceea ce este imposibil., a declarat prefectul Ovidiu Draganescu.

La randul ei, sefa Casei de Asigurari de Sanatate Timis, Dana Vlad, a spus ca la o alta farmacie din Timisoara, unde fusese vazuta o coada enorma, intre orele 05:32 si 08:00 au fost eliberate medicamente pentru 63 de retete, dintre care 14 consecutive au fost pentru Alzheimer, iar suma numai pe acestea 14 a fost de 100 de milioane de lei vechi. Vom extide in acest caz controlul si la medicul prescriptor, a declarat Vlad.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea