Social

#ianuarie #cnas #reteta electronica # 1 ianuare

Reteta electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2013

Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) a anuntat ca reteta electronica va fi obligatorie incepand cu data de 1 ianuarie 2013. CNAS spune ca, de la lansarea sistemului (2 iulie) si pana in acest moment, au fost prescrise online peste trei milioane de retete.

"Utilizarea sistemului se apropie de indicatorii de succes vizati, urmand ca de la 1 ianuarie 2013 sa devina obligatorie. Controale inopinate in farmacii, reducerea stocurilor de formulare tiparite si stimulente financiare sunt masuri pentru impunerea generalizarii sistemului", se arata intr-un comunicat al CNAS.

Sistemul ofera o serie de notificari cu ajutorul carora Casa verifica daca medicamentele prescrise de medici se regasesc pe lista produselor eliberate de farmacii la preturi compensate. Oficialii Casei mai spun ca reteta electronica aduce beneficii doctorilor, reducand riscul erorilor de prescriere.

Sursa foto: agenda.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea