Social

#restrictii # relaxare restrictii

Restrictii relaxate de sarbatori! Raed Arafat: "Se elimina masca in spatii deschise"

Comitetul National pentru Situatii de Urgenta a aprobat prelungirea starii de alerta pentru inca 30 de zile. Odata cu aceasta s-au luat noi masuri de relaxare, veste asteptata de multa lume cu sufletul la gura. 

Pe agenda discutiilor s-au aflat si masuri pentru ridicarea restrictiilor de calatorie pe timp de noapte, prelungirea programelor magazinelor si restaurantelor de sarbatori, dar si noi masuri privind gradul de ocupare in hoteluri.

Noi masuri de relaxare

Potrivit noii ordonante, masurile de relaxare propuse spre a fi adoptate prin Hotararea de Guvern de azi, 8 decembrie, sunt:

  •  Creste intervalul orar in care este permisa desfasurarea activitatilor cu publicul pentru toti operatorii economici, inclusiv pentru competitiile sportive si activitatile cultural artistice intre 05:00 -22:00
  •  Se elimina obligativitatea purtarii mastii in toate spatiile deschise si ramane limitata la spatiile deschise aglomerate si anume statiile de autobuz, locurile unde se formeaza cozi, piete, targuri.
  •  Acces permis in mall-uri, magazine, inclusiv cele care nu sunt esentiale, se va permite nu numai persoanelor vaccinate si trecute prin boala dar si persoanelor care sunt testate cu un test PCR de 72 de ore sau test antigen de 48 de ore.
  •  Pe de alta parte accesul in magazinele mici, sub 200 mp, se va face fara certificat verde, insa va trebui stabilit un numar de persoane care pot sa intre in magazin concomitent, cu asigurarea unei suprafete de minimum 4 mp/persoana.
  •  Toate activitatile care erau limitate la 30% vor fi permise pana la 50%. Este vorba despre cinematografe, teatre si activitati sportive. Accesul se va face insa numai in baza certificatului verde. 
  •  Pentru noptile de Craciun si Anul Nou in perioada 24.12.2021-25.12.2021 si 31.12.2021 – 01.01.2022 nu vor fi restrictii referitoare la ora pana la care vor fi deschise restaurantele sau vor fi functionali operatorii economici. Se va respecta insa limita de 50% la locurile care pot fi ocupate si accesul se va face doar in baza certificatului de vaccinare.
  •  Permiterea accesului in cadrul operatorilor care comercializeaza produse nealimentare, centrelor si parcurilor comerciale, si pentru persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid
  •  Permiterea cazarii in structurile de primire turistice si pentru persoanele care prezinta rezultatul negativ al unui test RT-PCR sau antigen rapid.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea