Social

#granita #bulgaria #grecia

RESTRICTII de calatorie in Grecia! Autoritatile elene au inchis 5 dintre cele 6 granite cu Bulgaria

Romanii care vor sa plece cu masina in vacanta in Grecia ar putea  sta blocati ore in sir la granita dintre Bulgaria si Grecia.

Ministerul Turismului din Grecia a anuntat ca s-au inchide 5 dintre cele 6 puncte de trecere a frontierei dinspre Bulgaria, din cauza pandemiei de coronavirus.

Astfel, nu se mai poate trece cu masina decat prin punctul de frontiera Kulata - Promaconas.

In aceste conditii, romanii care pleaca in Thassos, nu mai au cum sa o ia pe traseul obisnuit, ci vor face un ocol de aproximativ 200 de kilometri, durata calatoriei crescand cu aproximativ 2 ore.

Si granitele dintre Macedonia si Grecia sunt inchise. Asa ca cei care pleaca din vestul tarii vor trece in Grecia tot prin Bulgaria.

Intrarea in Grecia, doar pe baza de cod QR

Pentru calatoria in Grecia  este obligatorie completarea unui formular electronic, cu 48 de ore inainte de intrarea in tara. Respectivul document contine informatii detaliate despre turisti.

Dupa completarea formularului, calatorii primesc un cod QR, care le va fi scanat la granita. In documentul electronic nu mai exista decat optiunea de a intra in Grecia prin Кulata - Promahonas, singurul punct vamal dotat in acest moment cu cititoare de coduri.

De asemenea, la intrarea in Grecia, autoritatile elene fac teste aleatorii de Covid. Turistii depistati pozitiv vor intra 14 zile in carantina.

Autoritațile elene au mentionat ca pot schimba in orice moment aceste reguli, in functie de evolutia pandemiei pe teritoriul statului.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea