Social

„Restart“ la afaceri cu statul

De la Lovilutie si pana in prezent, ne-am obisnuit ca in Romania sa fie haos. Exista insa o constanta: firmele care mananca de la stat, deci de la noi.
 

Sigur, daca ar fi vorba despre o lectie de economie, oricine ar spune ca acesta este scopul firmei, sa faca profit din banii clientilor. Ce te faci, totusi, atunci cand firma vinde doar statului, fara ca tu sa ai dreptul de a spune „nu“, pe banii tai? Care au fost, sunt sau vor fi urmarile daca produsul este prost?

Recent, Ministerul Educatiei a avut o calculator , sau software cu licenta ori sa faca un upgrade celui vechi? Fiindca nu ne intereseaza ceea ce ii trebuie omului, nu vrem sa stim daca are, deja, un calculator mai bun acasa, noi suntem aprozar, nu Ministerul Educatiei, si trebuie sa ne desfacem marfa.

De ce trebuie sa le dea inapoi elevii dupa patru ani, cand sunt complet depasite din punct de vedere tehnologic? Deoarece ori nu avem habar de IT (si nici nu ne plac consultantii care se pricep, deoarece acestia vor lucruri bune si ieftine, nu lucruri proaste si scumpe, deci nu inteleg politica statului), ori se mai pot face bani si a doua oara, din upgrade.

De ce trebuie software educational, cand in scoli profesorii nu tin astfel de lectii pentru ca nu se pricep sa umble la calculator si le este teama sa nu-i umileasca elevii? Pentru ca si firmele abonate de ani buni la pomeni de la stat trebuie sa manance. Concurs de perspicacitate: poate ghici cineva care este firma care face software educational (dupa ce incaseaza banii, face produsul sau il cumpara de la o firma mai mica) si castiga de ani buni fiecare licitatie tinuta de Ministerul Educatiei, indiferent de guvernul aflat la putere?
Pentru cele mai importante stiri ale zilei aboneaza-te la Newsletter-ul de Stiri Principale Acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea