Social

#republica moldova #andrei stratan #aderare ue

Republica Moldova vrea un acord de asociere cu UE pana la sfarsitul anului

Chisinaul spera ca mandatul pentru negocierea noului acord politic a R.Moldova cu UE, pe care il doreste ca fiind unul de asociere, sa fie aprobat pana la incheierea presedintiei cehe a UE, iar negocierile sa fie finalizate pana la sfarsitul anului 2009.

Ministrul de externe Andrei Stratan a declarat ca Guvernul moldovean urmeaza sa stabileasca in curand componenta delegatiei nationale si sa inceapa instruirea negociatorilor.

Mai multe state europene, a spus Andrei Stratan , si-au exprimat deja disponibilitatea de a acorda asistenta Republicii Moldova pentru instruirea acestor negociatori. Printre aceste state sunt Austria, cele trei tari baltice , Ungaria, Suedia, Norvegia.

"Discutiile in acest sens continua si cu Bucurestiul, in luna februarie, cand o echipa de experti va merge in Romania pentru a discuta inclusiv despre domeniile in care Bucurestiul are disponibilitatea de a acorda suport in procesul de integrare a Republicii Moldova in UE", a declarat Andrei Stratan.

Ministrul moldovean de externe isi bazeaza asteptarile optimiste in ceea ce priveste semnarea noului acord politic cu UE in anul 2009 pe faptul ca documentele anterioare semnate cu UE - Acordul de facilitare a vizelor si Acordul de readmisie - au fost negociate pe parcursul unei perioade relativ scurte de timp, iar noul document politic cu UE ar urma sa preia mai multe prevederi din aceste documente.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea