Social

#probleme #raport #statele unite #vladimir voronin #comunisti #voronin #moldova

Republica Moldova are multe probleme, spun americanii

Statele Unite nu vad cu ochi buni regimul condus de Vladimir Voronin. Un raport al Biroul pentru Democratie, Drepturile Omului si Munca din cadrul Departamentului de Stat american arata ca guvernul moldovean a incercat sa influenteze presa si sa intimideze jurnalistii, mai ales in perioada de dupa alegerile din aprilie.

Printre problemele identificate de americani se numara, conform Adevarul, urmatoarele: acces redus pentru opozitie in mass-media, probleme pentru anumite grupuri religioase, incalcarea drepturilor omului.

Astfel, in lunile dinainte de alegerile parlamentare din aprilie 2009, Guvernul a restrictionat accesul partidelor de opozitie in mass-media, care, potrivit observatiilor americane este fie controlata de stat, fie afiliata acestuia. In plus, statul moldovean a instituit masuri care au obstructionat opozitia, societatea civila si presa.

Un alt amanunt negativ se refera la faptul ca toate ramurile Guvernului sunt influentate profund de Presedintie, iar drepturile omului sunt deseori incalcate. Astfel, unele grupuri religioase nu au putut sa se inregistreze oficial, protestatarii anti-Voronin si anti comunisti au fost batuti de catre fortele de ordine in perioada de dupa alegerile din aprilie, in plus au existat cazuri de detentii arbitrare si de perchezitii ilegale.

Conform Adevarul, printre alte probleme semnalate de raportul Biroului pentru Democratie, Drepturile Omului si Munca din cadrul Departamentului de Stat american se numara si violenta domestica , si copiilor, traficul cu fete si femei pentru exploatare sexuala si traficul cu barbati pentru exploatare prin munca, discriminarea romilor, limitarea drepturilor muncitorilor si exploatarea copiilor.

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea