Social

#vize #romania #r. moldova #ue #kalman mizsei

Reprezentantul UE in R. Moldova vrea eliminarea vizelor pentru romani

Reprezentantul special al Uniunii Europene in Republica Moldova, Kalman Mizsei , sustine ca autoritatile romane nu au fost implicate evenimentele 7 aprilie de la Chisinau. El critica decizia comunistilor de a introduce vize pentru cetatenii romani.

"Pana la aceasta ora, Uniunea Europeana nu a vazut niciun fel de probe care ar demonstra contrariul", a declarat Kalman Mizsei, citat de Realitatea.net.

Reprezentantul UE si-a exprimat regretul pentru masura luata de autoritatile de la Chisinau de introducere a vizelor pentru cetatenii romani.

"Este trist ca relatiile moldo-romane s-au degradat astfel. Speram ca se vor ameliora cat mai curand posibil, pentru ca Romania este unul dintre cei mai importanti parteneri economici ai R.Moldova", a adaugat oficialul european.

Mizsei a mai explicat ca tratarea Romania ca o tara UE, ai carei cetateni nu au nevoie de viza, ar fi o decizie inteleapta din partea conducerii de la Chisinau.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea