Social

#amenzi repartitoare caldura #repartitoare caldura

Repartitoarele pentru caldura, obligatorii prin lege. Iata ce amenzi usturatoare poti lua!

Nu ai inca repartitoare pentru caldura? Ar fi cazul sa ti le montezi rapid, caci acestea au devenit obligatorii prin lege, iar autoritatile au inceput sa dea amenzi usturatoare. 

Repartitoarele pentru calorifere si contoarele pentru caldura sunt obligatorii prin lege si trebuie montate pana pe 31 decembrie 2016. Asta spune un nou termen prevazut de Legea 121/2014 privind eficienta energetica.

 

Repartitoarele erau obligatorii si pana acum, insa nu era stabilit un termen pana la care acestea sa fie montate efectiv pe calorifere. Acum avem un termen si se anunta amenzi pentru cei care nu respecta legea. De exemplu, timisorenii care nu au in imobile astfel de repartitoare pot primi amenzi intre 500 si 1.000 de lei, stabilite prin Legea 325/2006. Asta inseamna amenzi maxime de peste 200 de euro.

“In cazul consumatorilor dintr-un condominiu, alimentati printr-un bransament termic comun, sunt obligatorii montarea de catre proprietari a repartitoarelor de costuri si stabilirea unei metodologii de repartizare a costurilor, aprobata in adunarea generala a asociatiei de proprietari”, se arata in Legea serviciului public de alimentare cu energie termica.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea