Social

#amenda #radet #caldura #consum #defectiune #factura #repartitoare

Repartitoare care umfla consumul

In urma unui control in toata tara, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului a gasit nereguli la mai multi operatori care furnizeaza sau masoara energie termica . Dupa ce a controlat 91 de firme, ANPC a dat amenzi in valoare de 78.000 lei. Cele mai multe nereguli au fost gasite in Bucuresti-Ilfov.

Presedintele autoritatii, Bogdan Pandelica a refuzat sa dea publicitatii numele firmelor sanctionate , dar RADET a fost una dintre ele, informeaza Cotidianul.

"Am constatat ca repartitoarele de caldura nu inregistrau o informatie corecta din cauza calculului de repartizare a consumului pe apartamente si pe scara de bloc . Pentru a ne putea da seama de erorile semnalate de catre oameni, noi am verificat daca repartitoarele erau certificate, daca sunt verificate periodic si citite corect", a spus Bogdan Pandelica, presedintele ANPC.

Protectia Consumatorului s-a sesizat in urma mai multor plangeri facute de cetateni ai capitalei. In Colentina, locuitorii unui bloc sustin ca repartitoarele le umfla facturile de doi ani si platesc mai mult decat vecinii lor care nu contorizeaza consumul de caldura.

Lucian Sandulescu, unul dintre proprietatii pagubiti, de profesie inginer, sustine ca repartitoarele pot da erori din cauza unor factori interni (pozitia si precizia senzorilor care masoara temperatura) si externi ( curenti de aer , temperatura ambianta, debitul agentului termic).

In urma incercarilor de a dovedi ca repartitoarele lor nu functioneaza corect, proprietarii au ajuns la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, singura abilitata in domeniu. Reprezentantii acesteia au spus doar ca: "refuzam sa spunem ca repartitoarele sunt stricate sau inregistreaza informatii eronate. Nu suntem in masura sa ne dam cu parerea".

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea