Social

Remanierea mica rastoarna marea Alianta

Daca, la prima vedere, mica remaniere la nivelul secretarilor de stat si a prefectilor pare o miscare de imagine, pe fond, aceasta reflecta recalibrarea fortelor intre PNL si PD.

Tensiunile dintre PNL si PD s-au amplificat in ultimele zile, pe fondul scandalului de la Prahova, unde presedintele Consiliului Judetean, Florin Anghel, insotit de noua consilieri, s-a inscris in PD. Aceasta migratie a constituit pretextul convocarii, miine, a unei sedinte a Aliantei in care atit liberalii, cit si democratii sint pregatiti de cearta. Potrivit acestora, scandalul migratorilor s-ar putea incheia cu un compromis: schimbarea termenilor Protocolului D.A., care interziceau plimbarea intre cele doua partide, cu o formula mai permisiva - deplasarea intre PNL si PD e posibila daca migratorii vor adopta, un timp, statutul de independenti.

Democratii sacrifica doar doi secretari de stat

Liberalii si democratii se pregatesc de cearta si pe subiectul remanierii la nivelul secretarilor de stat si a prefectilor. PD e dispus sa schimbe doi secretari de stat si doi prefecti. Conform liderilor democrati, ar fi vorba despre secretarul de stat pe probleme de armament din MApN, Ioan Ion, si despre seful Administratiei Apele Romane, Aurel Pana. Tariceanu a incins zilele acestea atmosfera, el declarind ca zonele de vulnerabilitate in lupta pentru integrarea in UE, justitie, lupta anticoruptie, mediu, administratie publica , care apartin, in principal, demnitarilor PD, functioneaza cu sincope. In replica, pedistii sint pregatiti de riposta: schema redusa la mica remaniere si sugerarea, catre PNL, sa-si schimbe cinci prefecti nesatisfacatori. Coordonarea prefectilor intra in atributiile ministrului PD, Vasile Blaga.

Dobre, antrenat pentru AVAS

Liberalii se declara pregatiti sa sacrifice sase secretari de stat. Daca pe unii conducerea PNL ii acuza de mediocritate, altii sint victimele luptelor din partid. Potrivit unor lideri PNL, vor fi schimbati secretarul de stat de la Cultura, Virgil Nitulescu, adus de Mona Musca in minister, Ioan Roman, secretar de stat pentru asistenta medicala din Ministerul Sanatatii, Cornel Chiriac, seful sectorului gaze din Ministerul Economiei, presedintele Autoritatii pentru Persoane cu Handicap , George Didilescu, si Viorel Coifan, seful Institutului National de Administratie. Paul Victor Dobre, in prezent secretar de stat in Ministerul de Interne, ar putea fi nominalizat de PNL la AVAS, in locul demisionarului Gabriel Zbircea, a carui plecare are la baza tot un conflict dintre PNL si PD: democratii au cerut AVAS desecretizarea contractelor de privatizare, ca o expresie a anticoruptiei. Daca Zbircea nu a facut fata presiunilor PD, liberalii il aduc in prim-planul conflictului cu democratii pe mai experimentatul Dobre.

Rocada Olteanu-Gheorghiof

Liberalii se gindesc si la noi schimbari de ministri. Daca Bogdan Olteanu, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, va fi ales de PNL ca inlocuitor al lui Adrian Nastase la sefia Camerei Deputatilor , locul sau in guvern ar putea fi luat de deputatul Titu Gheorghiof. Nici secretarul general al guvernului, Mihai Voicu, nu este tocmai linistit. Acuzat de mai multi liberali de moliciune in fata partenerilor de la PD, Tariceanu il sustine in continuare, tocmai pentru ca este docil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea