Social

#inchisoare #relu fenechiu #condamnare Relu Fenechiu #dosarul Transformatorul

Relu Fenechiu, condamnat la 5 ani de inchisoare cu executare

Relu Fenechiu, fostul ministru al Transporturilor, actual deputat PDL, a fost condamnat, joi, de Inalta Curte de Casatie si Justitie la cinci ani de inchisoare cu executare in dosarul "Transformatorul".

Fostul ministru al Transporturilor este acuzat in acest dosar de complicitate la abuz in serviciu in forma calificata. Sentinta data de Inalta Curte de Casatie si Justitie a fost luata in unanimitate de Completul de cinci judecatori si este definitiva.

Aceeasi pedeapsa a primit-o si fratele lui Relu Fenechiu, Lucian Fenechiu, dar si Mihai Bogdan Damian.

Inculpati in acelasi dosar sunt si Ioan Turbatu, director general al Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova in perioada 2002-2004, si Ion Marghidan, director general al aceleiasi institutii in perioada 2004-2005. Acestia au primit fiecare cate sase ani de inchisoare cu executare, pentru abuz in serviciu in forma calificata.

Petru Andronache, director comercial al SISEE Moldova in perioada 2002-2005, a primit si el sapte ani de inchisoare cu executare si cinci ani pentru interzicerea unor drepturi, pentru abuz in serviciu in forma calificata.

Totodata, instanta i-a obligat pe cei sase sa plateasca suma de 5,7 milioane de lei ca daune materiale catre SISEE Moldova.

Sursa foto: ziarulunirea.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea