Social

Reguli de mediu la Vama Veche

In statiunea de pe malul marii, care este rezervatie naturala , camparea nu se va mai face la voia intamplarii.

In urma unui protocol de protejare si pastrare a specificului traditional, incheiat intre agentii economici si autoritati, proprietarii de pensiuni care au luat in gestiune plajele din statiune trebuie sa renunte la obiectele din material plastic .

Doar materiale naturale

Discutiile de la sfarsitul saptamanii trecute, din cadrul actiunii „Despartirea de plastic", la care au participat agentii economici, Directia Apelor Dobrogea Litoral (DADL) Constanta, Primaria Limanu (de care apartine statiunea Vama Veche) si Asociatia pentru Conservarea Ariilor Protejate Bio-Cultural s-au stabilit cateva reguli noi.

Se renunta la sezlongurile, cosurile de gunoi si umbrelutele din materiale nedegradabile, in favoarea celor naturale, din lemn, stuf sau rachita.

„Agentii economici au promis ca vor inlocui inca din aceasta vara sezlongurile din plastic cu altele din lemn si vor renunta treptat la umbrelutele clasice in favoarea celor din lemn si stuf.

Si cosurile de gunoi din material plastic vor disparea, agreate fiind cele metalice, cu sac in interior, care vor fi imbracate in rachita", ne-a declarat purtatorul de cuvant al DADL Constanta, Catalin Anton.

Camparea, in locuri speciale

Plaja Vama Veche are statut de rezervatie naturala, motiv pentru care nu va fi inchiriata si nici nu se vor autoriza constructii. Protocolul incheiat, pe trei ani, intre agentii economici si autoritati are drept scop pastrarea biodiversitatii in rezervatie.

„Totul trebuie sa fie unitar. Le dam ocazia agentilor economici sa-si instaleze sezlongurile si umbrelutele, dar va trebui sa igienizeze zilnic zona. Si camparea plajei intra in protocol si se vor stabili zone speciale pentru instalarea corturilor", a mai spus Catalin Anton.

Purtatorul de cuvant al DADL Constanta spune ca, pentru agentii economici este costisitor sa renunte la sezlongurile din plastic, fiindca acestea deja au fost achizitionate.

 


Aboneaza-te la Newsletter-ul de Turism Acasa.ro ca sa afli care sunt cele mai frumoase destinatii de vacanta

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea