Social

#curtea constitutionala #schimbari #camera deputatilor #regulament

Regulamentul Camerei se schimba dupa atentionarile lui Nastase

Schimbari in regulamentul Camerei Deputatilor. Astfel, Comisia pentru regulament a aprobat cu unanimitate de voturi, inlocuirea formularii "cu votul majoritatii deputatilor" cu sintagma "cu votul majoritatii deputatilor prezenti", in toate articolele din Regulamentul Camerei Deputatilor, dupa cum relateaza Realitatea TV.

Decizia Comisiei a survenit deoarece s-a dorit punerea de acord a regulamentelor cu deciziile Curtii Constitutionale referitoare la legile aprobate de Camera Deputatilor. Aceste modificari se vor aplica acelor decizii referitoare de exemplu la alegerea sau revocarea presedintelui Camerei Deputatilor.   

Conform Realitatea TV, respectivele schimbari au survenit dupa ce in sedinta de Biroul Permanent din 11 martie, vicepresedintele Adrian Nastase a aratat ca anul trecut s-a considerat, de catre un grup de parlamentari, ca articolul 155 are o prevedere neconstitutionala , in sensul ca decizia respectiva, referitoare la raspunderea ministeriala ar fi trebuit sa fie luata conform unui text din Constitutie, cu majoritatea deputatilor prezenti.

Nastase a adaugat ca, in cazul in care membrii Comisiei de regulament au adaptat Regulamentul Camerei pentru ca dosarele sale sa treaca mai usor prin Parlament, ar fi trebuit ca toate articolele care se refera la majoritatea necesara pentru vot sa se puna in acord cu decizia Curtii Constitutionale, nu doar la cel privind raspunderea ministeriala.
loading...
  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: 6 sfaturi pentru a depasi plafonarea la job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Schimba paradigma in cautarea unui job

Experti Cariera

Expertul Acasa.ro, psihoterapeutul Alexandru Busila: Se poate incepe si asa…

Experti Cariera


Citeste pe divahair.ro

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.