Social

#descendent #adn #judecată #casatorie secreta #Regele Mihai I

Regele Mihai I, dat in judecata de un presupus fiu

Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei este chemat in instanta de cetateanul german Dieter Stanzeleit, care cere Judecatoriei Sectorului 1 sa constate ca este urmasul suveranului, dintr-o casatorie secreta.

Stanzeleit solicita magistratilor efectuarea unei "expertize medico-legale (genetica, tip ADN), ocazie cu care se va stabili legatura biologica dintre subsemnatul si Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei".

Dieter Stanzeleit sustine ca este fiul acestuia si al Nerissei Jane Irene Bowes Lyon, o descendenta a Casei Regale a Marii Britanii, cu care regele s-ar fi casatorit in 1937. Casatoria ar fi fost una de convenienta, urmand sa asigure neutralitatea Romaniei in cazul unui razboi.

Actiunea intentata de Stanzeleit a fost comentata pentru realitatea.net chiar de Adrian Vasiliu, avocatul Casei Regale.

"Lucrul asta a mai fost cerut si in Elvetia si nu a obtinut nimic. Aici, in Romania, nu se deruleaza un proces, ci doar o procedura: un judecator german i-a cerut unui judecator roman sa-l audieze pe Rege ca martor. Nu stiu de ce a facut-o in Romania, pentru ca Majestatea Sa are domiciliul principal in Elvetia, aici are doar o rezidenta. Dar nu vreau sa comentez prea multe pana nu vad dosarul. Regele nu poate fi constrans sa dea o proba ADN", a spus Vasiliu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din social

Top

Cauta-ti perechea